KAO U RATU – BAHATI VOZAČI I DALJE NA SRPSKIM PUTEVIMA

OD POČETKA GODINE NA SRPSKIM PUTEVIMA POGINULE SU 164 OSOBE!                                                                                                                                     Prema podacima MUP-a skoro 11000 saobraćajnih nesreća dogodilo se od početka 2020 zaključno sa mesecom maj,od toga 155 nesreća sa smrtnim ishodima u kojim su život izgubila čak 164 lica. Pre samo dvadesetak dana za samo nekoliko sati desile su se četiri stravične saobraćajne nesreće gde je poginulo 6 osoba među kojima ima i dece.Na Srpskim putevima to je bio crni dan gde je život izgubilo čak 5 osoba a 12 osoba je povređeno među kojima i dvogodišnje dete!

                                                                                   BAHATI VOZAČI I DALJE NA SRPSKIM PUTEVIMA
Globalna Policijska Asocijacija je nedavno iznela statistiku o broju saobraćajnih nesreća,broju povređenih i broju poginulih u istim! U prošlom tekstu pisali smo o predlozima u vezi kazni za nasilničku vožnju G.P:A:će se još više zalagati i predlagati nadležnim institucijama da se što pre uvedu još rigoroznije mere,kazne za nasilničku vožnju.
Svaki dan iz medija možemo čuti da se u letnjem periodu dešavaju dosta saobraćajnih nesreća pogotovo što je intezitet saobraćaja pojačan i vozačima motocikala.U zadnjih nekoliko nedelja svedoci smo nesreća gde pored odraslih stradaju i mala deca,koja su se nalazila u kolima sa roditeljima.Ne retko se dešava da bahatog vozača koji vozi brz i jak automobil policija zaustavi kazni a on nastavi i dalje po starom! Pre nekoliko dana policija je zaustavila momka od 19 godina koji je vozio 100 kilometara više od dozvoljene brzine,kažnjen je od sudije za prekršaje kaznom od 140000 donara 15 kaznenih poena i 9 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
Globalna Policijska Asocijacija postavlja pitanje šta dalje kako će se takav vozač kontrolisati da li stvarno neće voziti tokom zabrane i dali će ta mera takva mera uticati na njegovu svest kada ponovo sedne za volan automobila. G.P.A.predpostavlja da tu nema leka što se mnogo puta pokazalo kao tako i za takvu drskost i bahaćenje potrebna je mnogo oštrija kazna! Saobraćajna policija je tu ne moćna oni izvrše svoju dužnost napišu prijavu ili kaznu pošalju vozača kod sudije za prekršaje sud mu odredi kaznu koju on odmah plati i čim sedne u vozilo nastavi po starom.Globalna Policijska Asocijacija ovakve stvari najstroze osudjuje i predlaže nadležnim institucijama sledeće:DA SE FIZIČKI ODUZME VOZAČKA,  DOZVOLA,DA SE ZA TAKVE PREKRŠAJE UDVOSTRUČI NOVČANA KAZNA,  AKO JE POČINILAC PREKRŠAJA BIO U ALKOHOLISANOM STANJU DA MU SE ČAK ODUZME VOZILO DOK MU TRAJE ZABRANA UPRAVLJANJA VOZILOM!!!
         predsednik Globalne Policijske Asocijacije Slobodan Jovanović